Avrupa’nın en çok tercih edilen batarya elektrikli modellerinden biri olan Opel Mokka elektrik yani elektrikli Mokka’yı bu günlerde deneyimleme imkanım oldu.
Daha fazla güce ve daha uzun menzile sahip Mokka Elektrik, Opel’in elektrikli hamlesini ve elektrikliye geçiş konusundaki istikrarını gözler önüne seren bir başka örnek olarak da dikkat çekiyor. Marka, 2024 yılına kadar her modelinin bir elektrikli versiyonunu piyasaya sunacak ve 2028 yılına kadar Opel, Avrupa’da tamamen elektrikli bir marka haline gelecek.
Mokka’yı biraz daha detaylandırırsak, Opel’in yenilikçi, ileriye dönük ve heyecan uyandıran mobilite yaklaşımını gözler önüne seriyor. Şık SUV sadece yeni marka yüzü olan Opel Vizör ile yollara çıkan ilk Opel olmakla kalmadı, aynı zamanda tamamen dijital Pure Panel kokpiti kullanan ilk Opel de oldu. Buna ek olarak, satışa çıktığı ilk andan itibaren tamamen elektrikli güç-aktarma sistemine ve son derece verimli içten yanmalı motorlara sahip ilk Opel oldu.
Opel Mokka Elektrik, yeni 54 kWsa batarya ile WLTP normuna göre 327 kilometre yerine emisyonsuz 403 kilometreye kadar yol kat edebiliyor. Bu geliştirmeyle modelin menzili yüzde 23 artarken, enerji tüketimi 100 kilometrede 15,2 kWsa’e (WLTP) düştü. Mokka Elektrik sadece yüksek verimlilik seviyesi sunmakla kalmıyor. Aynı zamanda 115 kW/156 hp güç ve 260 Nm tork üreten elektromotoruyla üstün sürüş keyfi de sunuyor. Mokka Elektrik’in 54 kWsa kapasiteli bataryası gövde altında yer alıyor. Böylece yolcu veya bagaj alanından ödün vermek gerekmiyor. Otomobilin ağırlık merkezini aşağıya çeken batarya yerleşimi sayesinde Mokka Elektrik, mükemmel yol tutuş özellikleri sunarken güvenlik ve sürüş keyfini de artıyor. Sürüş sırasında “Normal, Eko ve Spor” olmak üzere üç farklı sürüş modundan biri seçilebiliyor. Tek oranlı otomatik şanzımanıyla Mokka Elektrik, gaza ilk dokunuşla birlikte tüm gücünü yola kesintisiz olarak aktarabiliyor. 115 kW/156 hp güç ve gaz pedalına ilk dokunma anından itibaren kullanıma sunulan 260 Nm tork ile Mokka Elektrik, hızlı bir ivmelenme sağlıyor ve 10 saniyenin altında 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor. Maksimum hızı ise elektronik olarak 150 km/s ile sınırlandırılmış olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte Mokka-e, rejeneratif fren sistemi sayesinde sürüş esnasında da bataryasını doldurarak menzile katkı sağlıyor. Geleneksel motorlu versiyonlardaki yakıt depo kapağının altında yer alan şarj soket girişi, kullanıcı alışkanlarını ön plana alıyor. Sonuç olarak, Alman teknolojisini en çağdaş tasarımlarla buluşturan Opel’in elektrikli modelini online olarak keşfetmek isteyenler, yenilenen Opel Türkiye web sitesi üzerinden tüm detaylara erişebiliyor.