Mercedes-Benz Türk’ün 10 yılı aşkın bir süredir 8. dönemlerinde “İş Yeri Eğitimi” stajı yapmak zorunda olan üniversite öğrencilerine yönelik Aksaray Kamyon Fabrikası’nda hayata geçirdiği PEP+ Zorunlu İş Yeri Eğitimi Staj Programı’nın başvuruları açıldı. 1 Mayıs’a kadar devam edecek olan başvurular sonrasında seçilecek PEP+ Takımı, bir dönem boyunca 5 iş günü devam koşuluyla çeşitli departmanlarda en az bir projede görev alacaklar.
Eğitim alanında sürdürülebilir ve geniş kapsamlı sosyal fayda projeleri hayata geçiren Mercedes-Benz Türk, staj programlarıyla öğrencilere destek olmayı ve sektör için donanımlı işgücünün yetişmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda; Daimler Truck AG’nin en önemli kamyon üretim ve AR-GE üslerinden biri konumunda olan, ağır sınıf kamyonlar ve çekiciler ürettiği Aksaray Kamyon Fabrikası’nda gerçekleştirilecek PEP+ Zorunlu İş Yeri Eğitimi Staj Programı’nın güz dönemi için başvurularını açtı. Lisans eğitiminin son senesinde bulunan ve iş yeri eğitimi zorunluluğu olan üniversitelerin ilgili mühendislik branşlarının 7+1 programlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlenen PEP+ Zorunlu İş Yeri Eğitimi Staj Programı’nın başvuruları, 1 Mayıs’a kadar devam edecek.
Mercedes-Benz Türk’ün uyguladığı seçim süreçlerinde başarılı olan adaylardan oluşan PEP+ takımı, 5 ay boyunca vaka çalışmaları, eğitimler, mentorluk oturumları, yetenek kampı, kariyer sohbetleri, fabrika turları ve proje sunumları gibi birçok faaliyete katılacaklar. PEP+ takımındaki öğrenciler ayrıca uzun vadede şirkette oluşacak yeni mezun istihdamı için uygun pozisyonlarda değerlendirilmek üzere öncelikli aday havuzunu oluşturacak. PEP+ takımı, yöneticilerinin rehberliğinde gerçekleştirecekleri projelerle teorik eğitimlerini pratik hayatta uygulama fırsatı bulacak.
PEP+ Zorunlu İş Yeri Eğitimi Staj Programı başvuruları 1 Mayıs’a kadar https://live.peoplise.com/mercedesbenz/Application/Landing/ff7fd993-536e-4335-9cc3-a0a83074ab5f adresinden yapılabiliyor.
PEP+ Zorunlu İş Yeri Eğitimi Staj Programı başvuru kriterleri:
- Mühendislik branşlarında (Makine, Elektrik/Elektronik, Mekatronik, Endüstri, Otomotiv, Bilgisayar) işyeri eğitimi zorunluluğu bulunan bir üniversitede, 7+1 lisans programlarına devam etmek,
- Başvuru tarihi itibariyle 4 Yıllık üniversitelerin 7. Döneminde okumak ve alttan dersi bulunmamak,
- İyi derecede Almanca ve/veya İngilizce bilmek,
- Gerçekleştirilecek mülakat, test ve değerlendirme merkezi uygulamalarında başarılı olmak.